Helppo ulkoasun päivitys kotisivuille

Kotisivujen ulkoasun uudistuksen ei tarvitse olla valtava projekti. WordPress-alustalla olevat sivut on helppo päivittää uuteen ulkoasuun muuttamalla sivujen teemaa. Teeman muutos onnistuu samalla tavalla niin palvelimelle asennetulla WordPressillä kuin blogipohjaan rakennetulla sivustolla. Vaihtoehtoja on toki rajoitetumpi määrä wordpress.com -palvelussa hallinnoitaville sivustoille.

Teemoja löytyy ilmaisia sekä maksullisia. Niitä voit selailla esimerkiksi täältä https://wordpress.org/themes/.

Teeman vaihto kotisivuille
Tässä esimerkki teeman muutoksesta. Sivusto on tehty wordpress.com blogipohjaan.

Sisältö ja hakukoneoptimointi

Teeman vaihto ei vaikuta sivuston sisältöön, vaan olemassa olevat sivut ja artikkelit kuvineen pysyvät normaalisti sivuilla. Myös jo saavutettu hakukonenäkyvyys säilyy.

Samalla kun ulkoasua päivitetään, kannattaa myös katsoa, että sivuston sisältö on ajantasalla. Suurin muutos teeman vaihdossa on yleensä verkkosivuston etusivu, jonka sisältöön kannattaa panostaa.

Toive sivuston muutokseen lähteekin monesti siitä, että etusivulta ei löydy helposti ne asiat, joita asiakkaat etsivät tai sivut eivät ole responsiiviset (skaalaudu päätelaitteen mukaisesti). Jos haluat sivuille esimerkiksi palvelut paremmin esille, niin todennäköisesti teemaa vaihtamalla tämä onnistuu näppärästi.

DigiPuun tekemiin sivustoihin voit tutustua referenssisivulla.

Ota yhteyttä, jos pohdit kotisivujen uudistamista. Mietitään yhdessä sinun tarpeita vastaava ratkaisu.