Kotisivujen tietoturva – Tämä jokaisen pitää tietää

Verkossa tapahtuva liiketoiminta, uhka vai mahdollisuus? Ehdottomasti mahdollisuus, kun se tehdään turvallisesti. Tietoturva ja tietosuoja ovat asioita, joita kukaan ei enää voi ohittaa ajatellen, että nämä ei kuulu minulle. Jokaisen yrittäjän tulee olla tietoinen, miten pystyy turvaamaan kotisivuillaan niin yrityksen kuin asiakkaidenkin tiedot. Kun liiketoiminta sähköistyy, näin käy myös riskeille.

Kotisivujen luonti turvallisesti

Onko yritykselläsi jo kotisivut tai onko suunnitteilla hankkia sellaiset? Lue blogistamme, miksi jokaisella yrityksellä tulisi olla kotisivut. Digipuu käyttää kotisivujen alustana WordPressiä, joka turvaa niin yrityksesi kuin asiakkaasikin tiedot. Kotisivut tulee aina luoda käyttäen WordPressin sekä sen lisäosien uusinta versiota. Lisäksi jo olemassa olevien kotisivujen säännöllinen päivittäminen on ensisijaisen tärkeää.

” Jokaisella yrityksellä tulisi olla kotisivut ”

Kotisivujesi tietoturva

Tietoturva valveutuneisuus ei aina edellytä suuria juttuja. Jo pienilläkin asioilla on suuri merkitys. Käytä aina kotisivuillasi vahvoja salasanoja ja vaihda niitä säännöllisesti. Täältä pääset tutustumaan mikä on vahva salasana? Luo aina sivustollesi uusi käyttäjänimi. Älä käytä alustan tarjoamaa admin käyttäjänimeä, koska tämä on käyttäjänimi, jota hakkerit useimmin kokeilevat yrittäessään tunkeutua sivustoille. WordPressiin on asennettavissa useita tietoturvalisäosia, joista yhtenä mainittakoon iThemes Security, joka on tutkimusten mukaan yksi luotetuimmista. Kotisivujen tietoturvaan vaikuttaa myös se, että itse tietokoneen virustorjunta on ajan tasalla.

Tietoturvan ylläpitämiseksi suosittelemme kotisivuille SSL-salausta, tällä suojaat asiakkaidesi tietoja. Lue lisää täältä.

GDPR-asetus eli tietosuoja, jolla turvataan yksilön henkilötiedot. Lue lisää aiheesta täältä.

” Tietoturvaan vaikuttaa myös se, että tietokoneen

virustorjunta on ajan tasalla.”

Varmuuskopiointi

Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, digitaaliset laitteet eivät ole koskaan 100% varmoja, joten varmuuskopioi kaikki tiedostosi. Digipuu asentaa kotisivujen rakennusvaiheessa sivuillesi automaattisen varmuuskopioinnin, jolloin pystytään tarvittaessa palauttamaan sivuston vanhempi versio.

Tuntuuko tietoturvaan liittyvät asiat hankalilta? Et ole yksin, apua on tarjolla. Digipuu tarjoaa tukipalvelua kotisivujesi ylläpitoon myös tietoturva asioissa. Liiketoiminta sähköistyy kovaa vauhtia, teknologia kehittyy koko ajan – kaikki tämä tuo runsaasti uusia mahdollisuuksia yrityksille, mutta myös haasteita sekä uhkia liittyen internetissä tapahtuvaan liikenteeseen.

Digipuu

Ole rohkeasti yhteydessä, suunnitellaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva paketti!